12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Хакнаха имейла на ДБГ, пратиха ги в опозиция

Движение „България на гражданите“ оттегли подкрепата си за парламентарното мнозинство. Това беше съобщено в прессъобщение на движението, разпратено до медиите.

Минути по-късно от движението уточниха, че имейлът им е бил хакнат и някой е изпратил съобщението вместо тях. Те са уведомили ДАНС за инцидента, посочва BTV.

В текста се казваше, че във връзка с вчерашното гласуване в НС, Изпълнителният съвет на ДБГ е решил, че не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи.

От днес народните представители от Движение „България на гражданите“ считат за нарушено Споразумението, сформирало настоящото мнозинство в Народното събрание. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство, продължаваше текстът.

„ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в България и заменени с фасадни такива“, казаха хакерите от името на движението.

Във връзка с тиражираната в последния ден информация те съобщиха, че „нито председателят на ДБГ Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук