12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Ханбалистите от „Фрегата” – Бургас спечелиха шампионската титла

За втора поредна година хандбалистите от „Фрегата” – Бургас спечелиха шампионската титла, при това по безапелационен начин. Под скандиранията на феновете: „Мачкай, „Фрегата””, момчетата на треньора Никола Добрев  триумфираха с 2:0 успеха. Те разгромиха гостите от „Спартак” – Варна с 35:24 в решаващия мач от супер финала,  в държавното първенство при мъжете.2

Категоричният успех на бургаските хандбалисти превърна Деня на българския спорт в истински празник за феновете в спортна зала „Младост”. А победата се оказа двойна, защото само няколко часа по-рано младежите на „Фрегата” до 12-годишна възраст се окичиха със златните медали на държавните финали в Шумен. Преди края на първото полувреме,  децата победно влязоха в зала „Младост”, за да подкрепят по-големите си съотборници. От трибуните кураж на хандбалистите даваше и основният спонсор на „Фрегата” – управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов. Той имаше честта да връчи златните медали на победителите. Хадбалистите получиха купата от ръцета на Калчо Белов от Комисията по спорт и младежка дейност в Общински съвет – Бургас.

3„Излязохме мотивирани и мисля, че заслужихме  втората си шампионска титла. Много сме щастливи и се надявам и занапред да радваме бургазлии с победите си.  Убедителното и явно превъзходство на „Фрегата” във финалната серия се дължи изцяло на нашите състезатели, които направиха невероятен мач”, каза треньорът Никола Добрев.

Той показа шампионска фланелка с ликовете на отбора  и двете личности, които помогнаха най-много за развитието на „Фрегата”  – кметът на Бургас Димитър Николов и управителят на „М-Бус” Румен Христов. От радост  хандбалистите понесеха на ръце своя спонсор, който помага много както мъжката, така и на детската формация на тима, а треньорът окъпа отбора в шампанско. В знак на благодарност за подкрепата, Никола Добрев и целият тим,  подариха купата на Румен Христов.

Заради невероятното представяне на двете формации на „Фрегата”, коментаторът предложи в Бургас да последват примера на „ Лудогорец”, които кръстиха трибуна на Козмин Моци,  и  да  нарекат трибуна на „Фрегата”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук