14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Хандбалистите от „Фрегата” се борят за лидерство в „А” група

Бургас е домакин на финалния  сблъсък от първия полусезон в първенството на България по хандбал за мъже. На 1 декември, от 14:00 часа, в зала „Младост”, един  срещу друг ще  излязат водачът в класирането ХК  „Фрегата” – Бургас и шампионът на България ХК „Добруджа” – Добрич.

Домакините  имат реални шансове  да завършат полусезона на първо място, което прави сблъсъка исторически, защото Бургас не е имал тим в „А” Републиканска хандбална група от 11 години.

„Надявам се почитателите на спорта, фенклубът  и всички подрастващи в Бургас, които се занимават с хандбал, да ни подкрепят. Може да се каже, че сме новаци, но досега имаме победи над   ХК „Локомотив”  – Варна, ХК „Спартак” –  Варна, ХК „Интер” –  Благоевград, ХК „Левски”,  ХК „Осъм” – Ловеч. Единствената ни загуба е от ХК „ НСА  – Васил Левски””, каза треньорът на „Фрегата”  – Никола Добрев.

Преди няколко месеца в ХК „Фрегата” Бургас се вля тимът  на ХК „Бургас-93”, който бе  доскорошен първенец на ”Б” Републиканска хандбална група (РХГ). Целта на сливането бе една  – да покорят върха на „А” РХГ.

„Призовавам бургазлии и всички, които обичат хандбала или са свързани с него по някакъв начин,  да отидат на мача и да подкрепят състезателите от отбора, както и треньора Никола Добрев”, каза  управителят на транспортна фирма „М-БУС” Румен Христов. Той е основен спонсор  на мъжката и двете детски формации на ХК „Фрегата”.

От 2011 година „М-БУС” помага на детските  отбори – за играчи до 12 и до 15-годишна възраст, като осигурява превоза им за всички мачове в страната, играни през това време. Наскоро към тях се прибави и мъжкият тим, който за краткия период от създаването си, е имал  мачове в София, Добрич, Варна,  Ловеч и други  градове.

„ На 1 декември ще стискам палци на мъжкия отбор и ми се иска ние, жителите на Бургас, да го подкрепим с присъствието си в зала „Младост”. Детските формации също заслужават похвала, защото всяка година завършват първенството в челната тройка. Подкрепям хандбала, като игра, създаваща дисциплина. Особено при подрастващите, които вместо да играят компютърни игри спортуват и в същото време носят титли за града”, допълни Румен Христов.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук