13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Харакирито загубил паметта си, в ареста не му давали да си пие лекарствата

Окръжен съд Бургас изслуша днес обясненията на Павел Господинов – подсъдим по наказателно дело за палеж на къща в гр. Созопол, при който загинаха трима души. Той разказа как видял искри по улицата, където е изгорялата къща, как помогнал при гасенето на пожара, а на другия ден полицаи отишли в дома му и го претърсили, а него отвели за разпити. В Следствения отдел в Бургас той казал, че няма вина за пожара. Павел Господинов Господинов загубил паметта си в продължение на няколко дни, тъй като не му дали възможност да пие лекарствата си. Едва когато възстановил приема им, той се възвърнали някои спомени от този период.

Преди това Окръжен съд Бургас разпита призованите 5 свидетели по делото.

Окръжен съд Бургас уважи част от направените от страните искания и допусна нова комплексна съдебно-медицинска психиатрична експертиза. Вещите лица трябва да дадат заключение, дали липсата на медикаменти е повлияла на способността му да възприема фактите в началния етап на разследването. Съдебният състав допусна до разпит нови двама свидетели и отхвърли искането за трети свидетел.

Отхвърлени бяха направени искания за установяване на обстоятелства по отношение на действията на полицейските органи извън воденото досъдебно производство, както и искане за събиране на доказателства, дали има одобрен проект за преустройство на опожарената сграда.

Делото ще продължи на 12 и 13 май.

Пресцентърът припомня, че срещу Господинов е повдигнато обвинение за това, че на 15.11.2012 г., в гр. Созопол, област Бургас, на ул. „Тюлен“, запалил сграда със значителна стойност – триетажна къща, собственост на „Дарик Имоти България“ АД – София, на стойност 1 715 000 лв., като запаленото имущество има историческа, научна и художествена стойност, пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти, и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027 лева, както и е последвала смъртта на три лица, като деецът не е искал и не е допускал това.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук