11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Харакирито: Натопиха ме за палежа

„Никога не съм се карал в Георги. Не знам как му е хрумнало да ме натопи за пожара” Това каза подсъдимият за палежа на къща в Созопол, при който загинаха трима души – Павел Господинов с прякор Харакирито. Днес той отново се яви в съда по образуването срещу него дело за умишлен палеж. Драмата се разигра в края на 2012 година. Пожарът, обхванал една от къщите в Стария Созопол, отне живота на Дияна  Монева и родителите й. Единственият оцелял е съпругът на Дияна  – Георги Георгиев.

Павел Господинов

Според Господинов, именно той го е натопил за палежа. Версията, че е бил заплашван е записана и в обвинителния акт, твърди той. „Георги, Дияна  и родителите й живееха в дома ми. Дължаха ми около 500 лева за наем. Никога не съм се карал с Георги, нито съм го притискал за пари. Имало е случаи, когато жена ми го е питала: „Георги, кога ще ми дадеш парите за наема”, но само толкова. По време на пожара помагах на пожарникарите. Нямах представа, че има хора в къщата”, каза Павел Господинов в съда.

Според прокуратурата  причината за палежа е конфликт за пари. По време на днешното  заседание в Окръжен съд – Бургас  бяха разпитани 8 свидетели, сред които и  дежурният пожарникар в Созопол, приел сигнала за инцидента на 15 ноември  2012 година.  Показания дадоха  съпругата и синът  на подсъдимия. Процесът  продължава и утре с изслушване на заключенията на вещите лица. До 15 години зад решетките може да лежи Павел Господинов, ако бъде признат за виновен. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук