20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Хасан Адемов : Държавата не може да се намеси пряко в работата на Корабостроителницата

Няма как държавата да се намеси пряко при решаването на проблема със съкратените работници от Бургаските корабостроителници. Това обясни днес пред останалите без работа след дълги години стаж в предприятието, социалния министър Хасан  Адемов. Той се ангажира да сведе проблема до знанието на министър-председателя, Пламен Орешарски  по време на утрешното заседание на Министерски съвет. 

Според областният управител – Павел Маринов, ключов момент за разрешаването на проблема е обявяването на дружеството в несъстоятелност, чиято процедура трябва да се следи от работниците. Около 700 хил. лева дължи корабостроителницата само за заплати на служителите. До момента парите все още не са преведени.

Съкратените служители продължават с протестите си, за които имат разрешение до края на месеца. Вече са подготвили и декларация с конкретни искания и питания, която ще изпратят до ръководството на завода и държавните институции.

Работниците очакват още срещи срещи с ръководството на Корабостроителницата. За тях ще се търси и правна помощ. На срещата днес присъстваха и представители на Инспекцията по труда, които увериха, че близо 30 души са били назначени на работа в новото дружество Барабел през последните седмици. Не стана обаче ясно дали ще бъдат наети още кадри, защото представител на дружеството отново не присъстваха на срещата въпреки отправената покана.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук