14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Хеликоптерната площадка на МБАЛ- Бургас е готова

Хеликоптерна площадка към МБАЛ Бургас, чието изграждане стартира преди седимица, вече е готова да посреща авио линейки. Съоръжението се намира на югозападния паркинг на болницата и заема ¼ от площта му. Локализацията му е съобразена с необходимостта от безопасни подходи при извънредни  или спешни ситуации. Инвестицията е изцяло на Община Бургас.

С изграждането на хеликоптерна площадка и осигуряване на въздушно транспортиране ще можем да спазваме т.нар  правило на „Златния час“, когато шансовете за оживяване на тежко контузени пациенти са най-големи. При спешност хеликоптерът може да транспортира болен или специализиран медицински екип от Бургас до София например само за 01.35 часа.

Чрез  осигуряването на спешна медицинска услуга с хеликоптер ще бъдат спасени много човешки животи. Изграждането на хеликоптерната площадка, с цел обслужване на полети на санитарната авиация ще позволи осъществяване на бърза връзка с националните центрове по спешна медицина, превоз на специализирани екипи или на пациенти в тежко състояние.

МБАЛ Бургас АД е най- важното болнично заведение в областта, което третира спешността във всички аспекти, особено политравматизма. С наличието и на хеликоптерна площадка ще повишим сигурността за получаване на бърза и адекватна намеса както за жителите на областта, така и на туристите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук