13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Хероин за половин милион лева задържаха на М. Търново

Хероин за половин милион лева, укрит в автомобил с чуждестранна регистрация, откриха и задържаха митническите служители на Малко Търново. Колата, управлявана от 26-годишен шофьор с чуждестранно гражданство, е пътувала от Турция през България за Румъния.

Автомобилът е пристигнал на Митнически пункт Малко Търново в 3 ч. през нощта. Там обаче митническите служители го селектират за щателна митническа проверка, при която възниква съмнение за наличие на кухина между резервоара и скоростната кутия на автомобила. При пролъчване с детектор на пода на автомобила действително са отчетени стойности на висока плътност.

 След демонтиране на оригиналната предпазна пластмасова кора под купето на автомобила и на допълнително поставена метална плоскост, митническите служители откриват в тайника найлонови торби, съдържащи девет пакета с кафяво прахообразно вещество.

При извършения полеви наркотест веществото реагира на хероин, а общото му тегло е 5,431 кг. на стойност половин милион лева по цени на съдопроизводството.

Наркотикът и шофьорът на автомобила са задържани. Уведомени са компетентните органи. По случая работи разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук