15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Херо отива в Левски от понеделник

Димитър Димитров прие поканата на Гонзо, става главен мениджър на сините, твърди Тема спорт.

Георги Иванов ще разтовари сериозен товар от плещите си, разбра „Тема Спорт“. След като уволни испанеца Пепе Мурсия, Гонзо отново стана „вся и всьо“ на „Герена“. Това обаче ще продължи само седмица. В понеделник за главен мениджър на Левски ще бъде назначен Димитър Димитров. Той ще сформира тандем с Гонзо при сините.
ХероВъв вторник двамата са се срещнали в Бургас, като са провели близо тричасов разговор. На срещата са били обсъдени всякакви детайли – от състоянието на отделните футболисти и отбора до това на целия клуб. В крайна сметка Димитров е приел предложението да заработи в тандем с Иванов.
Още в неделя специалистът ще наблюдава от трибуните гостуването на Левски на Берое. Двубоят в Стара Загора е от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по TV7. Ден по-късно Херо ще бъде назначен за главен мениджър на сините. Това няма да са единствените промени на „Герена“, а ще има и други. Петър Колев ще стане помощник-треньор. Той бе част от щаба на Димитров в Черноморец, а преди това беше в него и в Ал Кадисия от Саудитска Арабия. Херо по всяка вероятност ще стои на резервната скамейка по време на мачовете и ще помага на Гонзо, който ще продължи да се води треньор.
Като главен мениджър Димитров ще се занимава със селекцията – ще набелязва нови играчи, работата в детско-юношеската школа, ще присъства на почти всички тренировки на Левски и дори ще води някои от заниманията. Такава роля, но съвсем за кратко, Херо изпълняваше в Ботев Пловдив. След началото на сезона той получи покана да поеме сините. В крайна сметка обаче предпочете да се събере с приятеля си Станимир Стоилов при канарчетата. Авантюрата му като спортен директор на пловдивчани обаче бе съвсем кратка – между официалното му представяне и напускане не бяха изминали 3 пълни дни. Херо реши да последва тръгналия си Мъри, като показа солидарност с него.
Тази длъжност не е новост за Димитров – той изпълняваше същата роля и в националния отбор по времето на Христо Стоичков.
Амбициите на Левски да привлече Херо нараснаха след загубата с 0:2 от ЦСКА (от „Герена“ си признаха, че след поражението е било взето решение клубът да се раздели с Мурися). Първоначални сондажи дали той би приел да работи в Левски направи председателят на Управителния съвет Иво Тонев. А след това в разговорите се включи и Георги Иванов и успя да ги доведе до успешен край. Любопитното е, че когато имаше спортно-техническата власт в клуба (от пролетта на 2012-а до лятото на 2013-а година), Тонев също на няколко пъти кани бургазлията. Последният обаче отказваше треньорския пост поради лични и здравословни причини.
Работата на „Герена“ няма да е новост за Димитров. Той бе в клуба в началото на века и донесе шампионската титла на сините след петгодишно прекъсване – през 2000 година. Спечелването й стана възможно след кървавия гол на Георги Иванов – Гонзо в мрежата на ЦСКА. Тогава тандемът между двамата се оказа успешен. Предстои да видим дали и новото им партньорство ще бъде такова. Както и дали ще бъдат поставени основите на нов Левски, който да спре да копае дъното, а да започне да изплува бавно от блатото.

През зимата ще има
рокада в тандема

С привличането на Димитър Димитров Георги Иванов ще продължи да се води треньор на сините до зимата. Причината е, че Херо не иска да се захване директно с отбора сега – той нито е правил подготовка, нито е селектирал футболистите. Затова и бургазлията ще бъде назначен следващата седмица за главен мениджър, а Гонзо ще бъде вписан в БФС като старши треньор.
След края на есенните мачове обаче в тандема ще настъпи рокада – Херо ще стане официално наставник, а Иванов директор. Тогава Димитров ще може сам да си подбере играчите и да въведе методите си. Известно е, че бургазлиията не харчи сериозни суми за трансфери, а предпочита да открива чуждестранни играчи, които после биват продавани за добри суми. Така той процедираше в Черноморец Бургас. А Херо промотира Мишел Платини, Марсио Нуньо, Аатиф Шаешу, Жужу, Яник Боли, Лоривал Асис, Абел Анисе и други…

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук