14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Хиляди актове на търговци след проверките от тайни клиенти

“Преди месец обявих мерките на БАБХ, които предприехме с оглед подобряване на ефективността на контрола и безопасността на потребителите. В резултат на действието на тайни агенти, мобилни групи, се получиха изненадващи резултати”, каза шефът на Агенцията проф. Моллов пред националната телевизия. Таен клиент

“За цялата минала година е наложена възбрана на 75 тона храни, наложени са 3000 Акта в резултат на 300 000 проверки. Само за една седмица, след преструктуране на процеса на контрол и нововъведенията, резултатът е 75 тона възбранени храни в следвствие на 86 проверки и 50 съставени Акта след констатирани нарушения”, продължи проф. Моллов.

Най-често при нарушенията става дума за изтекъл срок на годност, за липса на проследимост за състава на храните, производител, дата на производството. Сред другите констатирани нарушения са условията на съхранение и етикетирането. “Контролът, който Българска агенция за безопасност на храните упражнява и ще продължи да упражнява е 24/365”, категоричен е проф. Моллов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук