16 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Хиляди на концерта на Слави Трифонов

Десетки хиляди се събраха в центъра на София за концерта в подкрепа на референдума, иницииран от „Шоуто на Слави”. Хората бяха по протежението на Цариградско шосе до алея „Яворов“.

Заради готвени провокации, за които беше съобщено по-рано в социалните мрежи, полицията взе изключителни мерки за сигурност. В спокойна обстановка концертът приключи.

Началото му беше поставено с песента „Досиетата Х“, по време на която бяха изстреляни фойерверки в бяло, зелено и червено. Шоуменът се обърна към публиката с думите: „Здравейте, тази вечер аз не съм Слави Трифонов от телевизията. Аз съм Станислав Тодоров Трифонов от Плевен и никога не съм вярвал, че ще се почувствам толкова силен“.

Концерт - Слави Трифонов
Снимка: Ладислав Цветков

„Тази вечер се чувствам ужасно силен заради вас“, подчерта той и добави:“Вие сте върховната власт в тази държава. Опитват се да ви внушат, че това е парламентът, президентът или Министерският съвет. Но вие сте суверенът. Ако някой не го е разбрал, ще го разбере тази вечер, 29 октомври, и то болезнено“.

Множеството скандира „Слави президент“.

Концерт - Слави Трифонов
Снимка: Ладислав Цветков

От СДВР съобщиха, че не са регистрирани сериозни инциденти или нарушения на обществения ред. На изградените контролно-пропускателните пунктове преди началото на концерта са били задържани двама души, единият, от които е малолетен, за носене на забранени предмети (боксове). Медицинските екипи, разположени в района на пл. „Орлов мост“, са оказали помощ на няколко човека, които са се почувствали зле.

Два малки инцидента белязаха събитието. При единия група младежи в нетрезво състояние се провокираха един друг, след което последваха счупени бутилки в земята и разкървавени носове, съобщи зрител на bTV, който ни изпрати кадри.

 

По време на песента „Назад, назад моме Калино“ в изпълнение на Слави Трифонов и фолкдивата Преслава друга група младежи също във видимо нетрезво състояние се опитаха да нахлуят през загражденията, но веднага бяха спрени от полицаите и охранителите.

След този неприятен епизод на сцената излезе рапарът Криско, който призова да се гласува на референдума. След това той изпълни своя популярна песен.

Концерт - Слави Трифонов
Снимка: Ладислав Цветков

От МВР призовават хората да бъдат спокойни и внимателни, както и търпеливо да се изтеглят от мероприятието.

Концерт - Слави Трифонов
Снимка: Ладислав Цветков

Заради концерта центърът е блокиран за повече от 30 часа. Обичайните посетители на парка днес бяха в пъти по-малко от полицаите на пост.

Концерт - Слави Трифонов
Снимка: Ладислав Цветков

Полицейски постове има разположени през няколко метра. Екипи на жандармерията също са в готовност. Допълнителна охрана е осигурена и от организаторите, както и от Столична община.

„Взели сме всички мерки, 95% от ресурса ни е да създадем ред хората как да идват насам и да си тръгват”, каза Антон Златанов от СДВР.

И в съседните улици, много от които днес бяха импровизирана пешеходна зона, хората приемаха спокойно полицейското присъствие и суматохата покрай организацията.

Концерт - Слави Трифонов
Снимка: Ладислав Цветков

Възникнаха ли затруднения в движението?

Очакванията за огромни задръствания и напрежение не се сбъднаха. Потокът от коли започна да се увеличава едва към края на деня в района на Румънското посолство.

Освен полицията, и силите на Столичната община са на крак още от рано сутринта в специален наблюдателен център на няколко метра от сцената.

Не за първи път се прави подобна организация. Последното такова масово събитие беше през 2013 година.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук