20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

ХИП-ХОП ВОЙНАТА СВЪРШИ – R`n`B RECORDS И SNIPER RECORDS НА ЕДНА СЦЕНА!

Вторият фестивален ден на Spirit of Burgas 2012 бе нажежен от страсти! Причина за това бяха както Prodigy на главната сцена, така и артистите от „На тъмно Freesyle“ сцената.

 

Вечерта беше открита от свежите Ogi 23, чиито верни фенове ги очакваха пред сцената много преди музикантите да се качат на нея.

 

Веднага след като дадоха тон на настроението, Ogi 23 предадоха микрофоните на X-Team – триото, което остави незаличима следа в българската музикална история – както с парчетата си, така и с авторското си тв предаване за хип-хоп култура B-side. След като свериха часовниците на феновете с посланията си, X-Team слязоха от сцената, защото на нея предстоеше нещо наистина опасно!

 

За първи път от много години двата най-големи хип-хоп лейбъла – RnB Records и Sniper Records си подадоха ръце за общо участие на „На тъмно Freestyle“ сцената. „Аплодисменти за човека, който създаде другата част на хип-хопа в България“ – призова Мишо Шамара (a.k.a Big Sha) и представи DJ Станчо!

 

„Заедно сме, на една сцена, в името на музиката! Музиката е по-голяма от омразата! Музиката е любов!“ – допълни рапърът.

 

Последваха хитове на двата лейбъла, които артистите изпълниха заедно – „Ти искаш да бъдеш с мен“, „Началото“, „1,2,3“ и т.н. Шамара не спести на публиката и хитовете на Гумени глави, които се оказаха вечно актуални.

 

Наистина взривоопасно стана когато към Big Sha, Конса и DJ Станчо се присъединиха и Rapton Records и от сцената се разнесе мощното присъствие на българската хип-хоп сцена в момента, което изобщо не е за подценяване. Доказа го и безапелационния нов хит „Чарли Шийн“, както и парчето „Сърцата ни“, което за пореден път Big Sha посвети на българската полиция и власт (повод за това са и проблемите, които рапърът имаше с органите на реда по повод парчето „Бяло, зелено, червено“).

 

След кратка пауза, в която публиката на Spirit of Burgas 2012 се концентрира пред главната сцена за изпълнението на Prodigy на „На тъмно Freestyle“ сцената се качиха македонците Conquering Lion. В изключително колоритен състав музикантите отсяха истинските дъб/реге фенове и купонът пред сцената продължи! Не случайно Conquering Lion са пълнокръвна част от европейската музикална сцена – те наистина разтърсват всичко с изпълненията си!

 

След напълно заслужен бис македонците предадоха щафетата на NRG D, който заедно с Gerata, Sistah и Sensei изтощи до краен предел вярната публика.
Вечерта завърши със сета на Zionlionz Soundsystem.

 

Днес е последната, трета вечер, на Spirit of Burgas 2012, в която „На тъмно Freestyle“ сцената е отредена на Funkamental, Q-check и Сърмата Хари, DRS, Нокаут, Popa Sapka, DJ Bai Pop и отново Zionlionz Soundsystem.

 

Румънцита Popa Sapka се връщат за втори път на фестивала, след изключително успешното си участие на „На тъмно“ сцената през 2010 година.

 

Непосредствено до сцената е обособена и специална MEET THE STAR зона, в която феновете мога да се срещнат с изпълнителите непосредствено след участието им.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук