13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Хора в неравностойно положение от Бургас изпращат мартеници в Брюксел

По идея на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, хора с увреждания изработиха тематични картички и мартеници за чуждестранните членове на Европейския парламент.

 

Под вещото ръководство на ръководителката Марионела Стоянова, членовете на творческата работилница към сдружение „Социален център Бургас” изработиха пъстри картички със символите на пролетта и първомартенските традиции. Освен картички, от сдружението оплетоха и красиви мартеници към всяка от тях.

 

КартичкиЕвродепутатът Мария Габриел ще занесе изработените картички и мартеници на своите колеги в Европейския парламент от другите европейски държави. Те ще бъдат придружени с послание, разказващо за символиката на носенето на мартеници като български народен обичай.

 

Творческата работилница на хора с увреждания се посещава от лица с физически, умствени и сензорни увреждания. С помощта на социални работници те не просто творят, но и общуват по-пълноценно. Всички участници в изработването на картичките и мартениците бяха изключително развълнувани да разберат къде ще отидат техните изделия и пожелаха да носят на европейските депутати здраве и късмет.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук