18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Хорова школа „Милка Стоева“ открива своя юбилеен сезон с концерт

Хорова школа „Милка Стоева“ предлага на публиката поредица от музикални събития, посветени на 70-годишнината от създаването на детския хор. Първият концерт ще се състои на 24 ноември, петък, от 18:30 часа в зала „Аула“ на Окръжен съд – Бургас.

Изпълнители на ретро произведенията ще бъдат настоящи хористи от детски хор „Милка Стоева“ и хористи от смесен хор „Бургас“ – двете представителни формации на школата. Събитието се организира от Младежкия културен център с любезното съдействие на Окръжен съд – Бургас. Входът е свободен!

Детски хор „Милка Стоева“ е създаден през 1947 г. от известния педагог, композитор и диригент Борис Ибришимов. Със своята богата 70-годишна творческа биография бургаската формация се нарежда сред най-добрите български хорове в страната. В годините е прераснал в хорова школа, възпитала и създала много известни музиканти, певци и ценители на музиката и изкуството.

Огромен дял за високото ниво, за големите международни отличия и активен културен живот на състава има дългогодишният диригент и ръководител на хора – Милка Стоева, чието име хорът приема през 2003 година. Към настоящия момент диригент и ръководител на школата е Светла Стоева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук