13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Хотелиерите от Слънчев бряг искат да се премахнат сергиите със закон

От Съюза на собствениците в Слънчев бряг ще продължават да настояват неугледните сергии и павилиони в най-големия ни курорт да бъдат премахнати. Те се надяват при второ четене на Закона за устройство на територията да бъде прието тяхното предложение в текста да отпадне понятието „временен обект”.  Само така според тях националните ни курорти няма да приличат на „селски кокошарници”, както ги определи премиера.

 От държавното акционерно дружество „Слънчев бряг”, които също имат павилиони са готови да ги премахнат, ако това се реши със закон. Дружеството, което стопанисва алеите и тротоарите вече втора година се мъчи да въведе ред в алейната търговия и за тази цел дори уеднакви павилионите, които дава под наем.

 Идеята да се премахнат сергиите не се приема добре от търговците в курорта. Хората, които изкарат пари през лятото със сергии не са малко.

Елена Иванова- председател на Съюза на собствениците е категорична, че ако сергиите изчезнат от Слънчев бряг държавата ще защити интересите на хотелиерите, които са най-големите инвеститори в българския туризъм и плащат данъци, докато повечето сергии работят в сивия сектор.

 

 

От Съюза на собствениците заяви още, че очакват становище от премиера Бойко Борисов и от министъра на икономиката.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук