15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Хотелиери искат отделяна не курорта Слънчев бряг от община Несебър

„Съюзът на собствениците” – Слънчев бряг ще започне преговори с държавата за пълно отделяне на курорта „Слънчев бряг” от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна еденица. Решението бе взето днес на годишното Отчетно-общо събрание на Съюза.

Слънчев бряг

Аргументите са ясни и бяха обсъдени на заседанието. От съюза на осбствените настояват комплексът да е със собствено управление и правила. Според хотелиерът Христо Чапкънов, абсолютно наложително е законово да се дефенират и регламентират правилата за управлението на курортите, които включват организация на обществен ред и сигурност, транспортна схема, търговски и рекламни дейности, поддържка на пътища, озеленяване и осветление, сметосъбиране, сметоизвозване и други.

Селищата с национално значение са населени места, които би трябвало да задоволяват национални и международни потребности в туризма за почивка, отдих, спорт развлечения и да отговарят на определени стандарти. При липса на адекватно управление това не може да се осъществи, смята Чапкънов.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук