13.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Хотелиери: Кризата в Украйна ще удари малките почивни бази

„Очакваме силен туристически сезон и нов ръст на руските туристи това лято”, съобщи изпълнителният директор на най-голямото хотелско дружество в к.к. „Слънчев бряг“, Пейко Янков. За периода от 15 юни до 15 септември цялата хотелска база вече е резервирана на близо 100 процента. Активният туристически сезон за дружеството започна през месец май и ще продължи до края на септември.

Кризата в Украйна не се отразява върху т. нар. „самолетни туристи”, които пътуват от други туристически дестинации, а те са основните туристи в нашите хотели, отчитат браншовиците.

„Остава стабилен и постоянен интересът към нашия туристически продукт в Германия, в страните от Централна и Източна Европа, Прибалтийските републики, Израел. Продължава тенденцията на засилен интерес и ръст на записванията от Русия. Нашата политика е на пълна равнопоставеност и еднакви цени и отстъпки и за българските и за чуждестранните туристи. Всички туристи имат възможност да направят и директни резервации за хотелите онлайн по интернет ”, обясни Янков.

Според него, в момента има застой в записванията на украински туристи и това е напълно разбираемо, но туристите от Украйна заемат твърде малък дял, за да повлияят на туристическия сезон.

Очаква се кризата в Украйна да рефлектира най-силно върху автобусния и автомобилен туризъм оттам, както и върху фамилните и малки хотели, които са свързани с този пазар и не успеят да се адаптират в новите условия.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук