14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Хотелиери крият незаконни басейни под пясък в Слънчев бряг

ДНСК изрови два басейни, скрити под пясък в курорта „Слънчев бряг“. Собствениците на хотел „Бургас“ и хотел „Созопол“ са се опитали да ги маскират под пясъка, тъй като и двата обекта са незаконни. Заповеди за тяхното премахване е имало издадена още на 14 април 2008 г., но не са изпълнени от собствениците им. Принудителното премахване на басейните ще стане след първи октомври, заради забраната за строително- монтажни работи по морето след 15 май, регламентирана от Закона за Черноморското Крайбрежие, обясниха от ДНСК.  saobstenie02062011-1-1sz.jpg За да не сеползват през сезона ще бъде прекъснато  захранването им с вода и ел. енергия и ще се поставят сигнални ленти за ограничаване на достъпа до тях, уточниха от зържавния строителния контрол.

Проверката беше извършена на 1 юни от служители на РДНСК- Югоизточен район . При нея беше установено, че басейните работят незаконно, въпреки заповедта за премахването им.  

Премахнати са били само оградите, изкуствените планини, пързалките, осветлението и сцените за аниматорите, а останалите части са били заровени с пясък, с цел инспекторите на РДНСК да бъдат заблудени, че всичко е премахнато доброволно от извършителите на незаконните строежи.

Съставени са констативни актове и актове за установяване на административни нарушения. След изтичане на срока за възражения по констативните актове, незабавно ще бъдат издадени заповеди за забрана ползване на строежите.

Басейнът, с развлекателна зона,  към х-л „Бургас“ се намира на самия плаж в к.к. „Слънчев бряг-изток“ и включва басейн с неправилна в план форма, кръгъл детски басейн, пързалка, изкуствена планина с неправилна в план форма, изпълнена от тухли „Итонг“, втора изкуствена планина.

Вторият незаконен басейн пред хотел „Созопол“ е на територията на морски плаж в курорта и включва- стоманобетонов басейн с неправилна форма, кръгъл детски басейн, сцена и плътна стена, вертикална планировка, начупена плътна ограда и стоманобетонова рампа с дъгообразна форма от хотелското тяло до ниво басейн.saobstenie02062011-1-3sz.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук