11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Хотелиери настояват за Министерство на туризма и за четирилентов път за Слънчев бряг

Хотелиери блокираха пътя Бургас- Слънчев бряг. Протестът им е за нерешените с години проблеми в сектора. Едно от най- важните им искания е разширяването на пътя от бургаското летище до курорта, защото тук стават най-големите задръствания през лятото. Вече две поредни правителства обещават да разширят пътя.

В протеста се включиха и жители на Ахелой. Те настояват трафикът за най-големия ни курорт да бъде изведен от града. Преди години в туристическото селище беше поставен светофар. Той обаче става причина за още по-големи задръствания през сезона, а инцидентите неспират.

Задръстванията изнервят туристите. Те пристигат от Европа с полети за 2 часа. Още 2 часа, а понякога и повече, пътуват от летището до Слънчев бряг, а  километрите са едва 30-сет.

Хотелиерите настояват и за Министерство на туризма. Според тях е несериозно туризмът да  е водещ отрасъл за икономиката ни, а да се неглижира от държавата.

През лятото Слънчев бряг привлича целия криминален контингент, затова от курорта настояват от години и за туристическа полиция.

От туристическия бранш настояват още за специален статут на курортите ни, така че те да бъдат обособени като самостоятелни селища, а туристическият данък да се реинвестира в инфраструктура.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук