9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Хотелиери роптаят срещу дъмпинга на цените в Слънчев бряг

Дъмпингът на цените в хотелите в Слънчев бряг обсъдиха от „Съюза на собствениците” по време на отчетно изборното събрание, което се проведе в края на седмицата в Несебър. Според хотелиерите проблемът с ценообразуването е много сериозен и той трябва да намери решение до следващото лято.  Венелин Ташев заяви, че в курорта се предлагат цени от 12 до 14 евро на вечер.

Проблемът с дъмпинга не е от този сезон, но преди ниски цени са се предлагали предимно от апарт хотелите в Зона Запад. Това лято и по- луксозни хотели в Слънчев бряг- Изток подбивали цените. „Това се цени-  пълен пансион и ол инклузив. Просто е абсурдно. Реално за да се покрият всички разходи и да бъдем на нула, цената трябва да бъде най-малко 16 евро на вечер и то преди сезона”, заяви Ташев. Той каза още, че единствено в българските хотели се предлага и безплатен престой за деца до 12 години. В световните курорти възрастовата граница е 2 години.

„Туристическият продукт се продава под неговата себестойност, с единствена цел апарт хотелите да оцелеят на пазара. С тези цени курортът продължава да се пълни с бедни туристи”, заяви Елена Иванова- председател на УС на „Съюза на собствениците”

Собствениците на  хотели са изчислили, че  в пика на сезона цена под 50 Евро- ол инклузив, е нереална.

Въпреки че се очаква силен сезон и ръст на туристите от 20%, няма да има увеличение на цените на  туристическите пакети и нощувките в Слънчев бряг, категорични са собствениците на хотели. “Не си позволяваме в условия на криза да вдигаме цените”, каза Елена Иванова. Това лято се очаква бум на руските туристи. Ръст бележат и резервациите на български туристи.

Прогнозите са, че с построяването на новия терминал на бургаското летище и пускането на магистрала „Тракия“, през лято 2013 ще има ръст на туристи от 25%.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук