15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Хотелите в Бургас ще пращят по шевовете за Спирит-а

Легловата база в Бургас и региона да бъде запълнена изцяло по време на тазгодишния Спирит оф Бургас. Това са очакванията на местната администрация след интереса, който предивика и първия обявен хедлайнер – Роби Уилямс. Продажбите на билети още от първия ден на пускането им също показва голям интерес. 

tur_predi_spirit_2012

Спирит ъф Бургас се завръща. Тази новина зарадва хилядите почитатели на фестивалния дух и на хубавата музика. Още по-щастливи бяха феновете на брит попа, след като разбраха, че начело нап леядата ратисти, които ще пеят на морския бряг ще  бъде световната звезда Роби Уилямс.

Интересът към града и към събитието вече е голям и очакваме един наистина много успешен фестивал, сподели Димитър Маджаров, директор на общинското предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“:

„За нас наистина е приятно, защото звезда от ранга на роби Уилямс за първи път ще бъде в България и то в Бургас, така че няма как да не сме радостни от този факт. А по отношение на организацията община бургас винаги се е ангажирала с логистика, полиция, жандармерия, бърза помощ, пожарна, спасители, гранична полиция… Така че ще се опитаме да създадем максимален комфорт и безопасност за всички туристи и гости на града ни, за да мине всичко, както се казва,  по вода.  

Винаги сме казвали, че Спирит ъф Бургас е важен за града ни, тъй като той кумулира много финансови средства в града – с наемането на хотелски бази, ресторанти, магазини и прочие се вдигат оборотите, така че фестивалът е голям плюс за Бургас… Уверен съм, че цялата леглова база в Бургас и региона ще бъде запълнена.“

Огромен е интересът и към остров Света Анастасия за фестивалните 7 и 8 август, информират от общината.

Какъв е профилът на най-големите почитатели на Роби Уилямс в Бургас. Ето как ни изненада един от търговците, продаващи билети за Спирит ъф Бургас:

„Дойдох един час на работа случайно, а пред магазина вече ме чакаха клиенти. И общо взето не съм спряла целия ден досега да продавам билети, последният го продадох преди двадесет минути. Основно продаваме заради Роби Уилямс, даже хората казват искам билет за Роби Уилямс, а не за Спирит-а.

Интересно е, че дойдоха по-възрастни хора, преимуществено над 50 години, при това само жени. Една от тях си купи билети за 600 лева – за внуци, за синове, дъщери…“/ БНР 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук