13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Хотелите в Слънчев бряг- пълни

С пълни хотели курортен комплекс„Слънчев бряг” ще посрещне официалното откриване на новия туристически сезон „Лято 2012”. Стартът ще бъде даден на 9 юни /събота/, от 20.00 часа с голям тричасов концерт. В програмата му ще участват група „ТЕ”, група „5-те сезона”, Тони Димитрова и др. Това съобщи Елена Иванова, председател на УС „Съюз на собствениците”-Слънчев, който заедно със „Слънчев бряг” АД са организатори на събитието. То ще се проведе на крайбрежната алея между хотел „Витоша” и казино „Платинум”.                                                                                                                   

Елена Иванова каза, че всички хотели работят и приемат туристи. По последни данни, базите повишават нивото си на заетост. Това се дължи на добрите промоционни и моркитингови програми на хотелиерите, обясни Иванова. Тя заяви, че в курорта най-много са туристите от Русия, Германия, Скандинавските страни. Румънците също стоят добре на пазара, но при тях минуса е, че са неорганизиран и епизодичен сегмент с разпокъсан престой.

По отношение на традиционно големите пазари – Германия и Великобритания, след ITB Берлин тази година, се очертава ръст от около 5-7 % на немски туристи и между 7 и 8% ръст на английските. Проучване на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма показва, че у нас идват хора от т.н. средна класа, което означава, че стоим много добре в съотношението качество/цена.

Много е важно обаче, да се работи в посока страната ни да се наложи като целогодишна туристическа дестинация, допълни Иванова. Има  необходимост от осъществяване на редица дейности, имащи също пряко отношение към туризма – като подобряване и изграждане на пътна инфраструктура, оптимизиране на комуникациите, повишаване качеството на туристическия продукт на много нива, насърчаване на добрите инвестиции, реклама и т.н.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук