11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Хотели в Слънчев бряг наеха персонал от Айтос и Руен

301 безработни сключиха трудови договори за работа в хотели и ресторанти в Несебър и Слънчев бряг. Такъв е крайният резултат от проведената в четвъртък, на 5 април трудова борса в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството  в Айтос.

Според директорът Дирекция „Бюро по труда” – Айтос Ангел Гугучков, резултатите от посредническия форум тази година са надминали и най-оптимистичните очаквания.  Само за сравнение –  през 2011 година, работа на туристическата борса в Айтос са си намерили 135 души.

Борсата се проведе под мотото „Моята кариера в туризма”. Интересът от страна на търсещите работа от двете общини Айтос и Руен беше изключително голям. Час преди откриването, над 500 безработни се подредиха на опашка пред сградата на Военния клуб, където с посредничеството на ДБТ се надяваха да сключат трудови договори за сезонна работа.. Хората нетърпеливо се трупаха около входната врата и охотно споделяха очакванията си.

Да търсят  работници от община Айтос, на борсата дойдоха 17 работодатели от град Несебър и курортния комплекс „Слънчев бряг”. Преди старта на директните срещи с търсещите работа, те разясниха условията на труд и изискванията си към кандидатите. Представителите на хотелиерски и ресторантьорски фирми обявиха свободните си работни места за сезона и на място подбираха подходящите за длъжностите хора. При непосредствените контакти с работодателите имаше и разочаровани, предимно хора с ниско образование и без квалификация..

Най-предлаганите работни позиции бяха за камериерки,  помощник готвачи, администратори, сервитьори и работници за поддръжка. Диалогът в залата на ВК продължи няколко часа, единствената айтоска фирма, която се яви да търси работна ръка беше общинското търговско дружество „Генгер” ЕООД, което наем двама работници.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук