13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Христо Стоичков ще награди победителите в шампионски турнир по футбол в Гранд хотел Поморие

Футболния елит на страната и чужбина ще гостува в перлата на българското черноморие, петзвездния Гранд хотел Поморие

Дванайсет годишни футболисти от шест страни ще се се борят за победа в детския шампионски турнир под егидата на спортен клуб Лукойл.
Финалния кръг  на турнира ще  се проведе от 19-22 септември на  централния стадион в гр. Поморие, България.

В последния кръг на съревнованието ще се срещнат сръбския“ Червена звезда“ , турския „Галатасарай“, украинския „Днепър“, румънски я“ Васлуй“, „Динамо“ от Тбилиси( Грузия) и московския“ Локомотив“. От страна на домакините ще участва „Нефтохимик“  Бургас.

Финалната футболна среща ще се проведе  на 22  септември от 13:00 ч.

Предишните турнири са провеждани в Молдова, Чехия, Литва, Сърбия и Турция под лозунга „ Футбол против расизма“ и са обединили децата от двадесет и три страни. Посланици на турнирите са били победителите на шампионската лига на УЕФА Владимир Шмицер, Игор Доброволски, Едгар Янкаускас, а също и известния сръбски нападател Саво Милошевич.

Като съдия на финалния мач от предстоящия турнир, ще се включи легендарния български нападател, притежател на „ Златна Топка“ и „ Златна Обувка“ Христо Стоичков. Компания на бившия треньор на Барселана, ще прави друг представител на шампионите от УЕФА, от портуалския „Порто“ Едгар Янкаускас . Сред тях гости на турнира ще бъдат и президента на БФС, член на изпълкома на УЕФА – Борислав Михайлов и руския футболен съюз Николай Толстых.

Домакин на пресконференцията с участието на всички гости ще бъде Гранд Хотел Поморие.    Тя се състои веднага след приключването на финалния мач и цереморията  по награждаване на победителите от 14:00 ч в конферентната зала на петзвездния луксозен хотел.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук