13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Хубавицата Анастасия кръсти корабчето за Острова

Анастасия, която е само на девет месеца стана кръстница на корабчето, което днес направи първия си курс до Острова. Корабът, който носи името на кръщелницата си започва редовни курсове.

Той е изработен в „Съклопласт”-Царево по поръчка на община Бургас в изпълнение на проекта „Културно – историческото наследство на остров „Света Анастасия”. „Корабът е в действие и вече може да превозва туристи. Стойността му е 910 800 лева”, обясниха от общината.

Малката кръстница беше представена от заместник-кметът Красимир Стойчев. Майка й Елена Танева сподели, че е била изненадана от посещението на служителки на общината, които са ги помолили дъщеричката им да стане кръстница на кораба, тъй като е най-малкият жител на града, носещ името Анастасия.

Красавицата е родена на дата 15-ти.”Бяхме много изненадани и се почувствахме много горди от поканата.Приехме с удоволствие да стане кръстница именно на Успение Богородично”, каза майката на Анастасия.  Красимир Стойчев обяви, че при засилен интерес, местната администрация има възможност да възложи производството на втори кораб.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук