18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Хумор, песни и танци за деня на хората с увреждания

В пълна зала и с богата празнична програма бургаските организации и сдружения на хора в неравностойно положение посрещнаха гости и приятели по повод Международния ден на хората с увреждания, 3-ти декември.

„Ние искаме хората в неравностойно положение да намерят своето достойно място в обществото , а мобилността в ежедневието им да бъде нещо естествено. Предстои ни още работа, но вярвам, че следваме правилната посока, а резултатите са видими. Бъдете здрави и вярвайте в мечтите си!“  – това пожела зам.- кметът д-р Лорис Мануелян на всички присъстващи в концертната зала на Младежки културен център. Той прочете поздравителни адрес от името на кмета Димитър Николов и председателя на общинския съвет Костантин Луков.

Хумористичен скеч „Весели случки от ученическия живот на един клас“ представиха потребителите в „Дневен център за хора с умствени увреждания – Бургас“. Младежите поднесоха ударна доза хумор и добро настроение с невероятните си актьорски умения, песни и танци. Народна музика и  български хора показаха представителите на танцова формация „Чайка“. Талантливата група не пропуска възможността да представя Бургас на редица конкурси и състезания и заслужено се завръща с награди.

Програмата продължи с въздействащия рецитал на Димо Димитров. Той отправи своето послание с помощта на емблематичното стихотворение на поета Дамян Дамянов – “ Когато си на дъното“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук