11 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Хърватия с 12 футболисти от „Динамо“(Загреб) срещу звездите на Белгия

С два мача днес започва четвъртфиналната фаза от Европейското първенство за юноши до 17 години.
Единият е на стадион „Лазур“ в Бургас. От 16:00 часа се срещат отборите на Хърватия и Белгия. Победителят се класира за полуфиналите. При равенство в редовните 80 минути/играе се в две полувремена по 40 минути/ се изпълняват дузпи.Футбол

Ядрото на селекцията на Хърватия е от играчи на многократния шампион на страната „Динамо“(Загреб). От този хърватски гранд са 12 футболисти. Сред тях е и братът на звездата на „Ливърпул“ Деян Ловрен- Давор Ловрен, който ще навърши 17 години на 3 октомври.

В състава на Белгия фигурират имената на доста звезди като полузащитникът на „Генк“ Матис Тюис, халфовете на „Андерлехт“ Орел Мангала и Алпер Адемоглу и крилото на английския „Тотнъм“ Исмаил Азауи. Хърватия завърши на първо място в група „А“, където беше и България, със 7 точки от 2 победи и 1 равен мач при голова разлика 3:0.

Белгийците останаха на второ място в група „В“ с актив от 6 точки /2 победи и 1 загуба/ и голова разлика 4:2.
Също днес, но от 19:00 часа, на стадион „Берое“ в Стара Загора е четвъртфиналният двубой между отборите на Германия и Испания.

Утре /събота/ също от 16 часа на стадион „Лазур“ ще се играе четвъртфиналният мач между отборите на Англия и Русия. От 19:00 часа в Стара Загора се срещат Франция и Италия. Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години се провежда под мотото „Бургас – европейски град на спорта 2015“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук