25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Царево аут от правителствената програма за развитие на регионите

От разпределените 500 млн. лв. от правителството за „Растеж и устойчиво развитие на регионите”  Община Царево няма одобрен проект и не е включена в списъка за финансиране.

Администрацията от морскияград внесе общо три проекта за субсидиране по програмата на правителството, финансирана директно от държавния бюджет. Проектите, за които управляващите отказаха да отпуснат средства са: „Благоустрояване и озеленявана на централна градска част на град Царево”, „Разширение и модернизация на Рибарско пристанище „Мичурин” гр. Царево”  и „Реконструкция водопроводна мрежа с.Велика, реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа с. Варвара“.

„Изключително съм разочарован от решението на правителството. Управляващите заявяват, че искат Община Царево да се развива, а отказаха финансиране на всички проекти, които им предложихме. Всеки един от тях е от изключителна важност за качеството на живот и туризъм в нашия регион. Днес правителството лиши царевци от европейска визия на центъра и модернизация на пристанището. Със старите си, тежки проблеми във ВиК сектора остават и жителите на Велика и Варвара, които са посещавана туристическа дестинация. Нямам логично обяснение за това крайно и тенденциозно решение на правителството към Община Царево. Не разбирам защо ние не заслужаваме да се развиваме като регион? Крайно съм разочарован!”, коментира кметът инж. Георги Лапчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук