14.3 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Царево и Къркларели очакват пункта при Резово

В Царево се проведе финална среща по проект „По-чисто бъдеще”, финансиран от ИПП Програма за Трансгранично сътрудничество България-Турция. По време на срещата бе дадена информация за проекта, изпълнението на дейностите и предстоящото му приключване. Бяха обсъдени проблемите пред двете институции за дейности по опазването на околната среда, отпадъците и сметосъбирането.

Изнесоха се презентации за околната среда, здравето и извозването на отпадъците и осъществяването на дейност „Чистота” и „Озеленяване” при Общинаска администрация Царево. Екипите по проекта обсъдиха напредъка, изпълнението на заложените дейности и планираха предстоящото му финализиране. По проекта бяха закупени сметосъбиращи и сметоизвозващи машини, машини за почистване на улици и контейнери за отпадъци.

Кметът на Община Царево и Областният Управител на Къркларели обсъдиха на съвместна среща предстоящи общи проекти и възможности пред двете страни за резлизиране на нови идеи. Те изразиха своето задоволство от успешно приключилия проект и доброто и ползотворно сътрудничество. Изразиха своето очакване за отварянето на КПП на граничен пункт с.Резово и възможностите, които би отворило пред двете страни.

В рамките на посещението си гостите разгледаха Общинския исторически музей, посетиха обекти, реализирани от Община Царево по програми, финансирани от Европейския съюз. Посетиха БКС Царево и разгледаха машините, закупени по проекта.

Срещата бе много полезна и за двете страни тъй като обмениха опит за дейностите по почистване и опазване на околната среда, които са приоритетни и за двата партньора.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук