9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Царево се присъединява към инициативата „Да изчистим България за един ден“

На 20 април 2013г. ще бъде организирано почистване на отпадъци в Община Царево като част от  кампанията „Да изчистим  България за един ден”. Призоваваме живеещите в градовете и селата да участват активно с почистване на терените около жилищни и производствени сгради, улици, дерета, площадки и др. Общината осигурява чували и ръкавици на желаещите, както и извозване на боклуците.

Каним всички, които искат да се присъединят, да съдействат и да бъдат част от инициативата, да се обадят на телефон 0590 5 50 21, в сградата на Общинска администрация – ет. 1, стая 5, както и на електронната ни поща [email protected].

Желанието ни е с тази кампания да бъдат въвлечени максимален брой участници и чрез съвместните ни усилията да постигнем възможно най-добър резултат. Да направим града и общината по-чисти, местата където живеем и където растат нашите деца  по-приветливи.

Инициативата „Да изчистим България за един ден”, подета от bTV през пролетта на 2011 г., е част от световното движение Let’s Do It World!, което стартира преди 4 години в Естония. Оттогава опитът „чистене на една държава за един ден“ се предава от страна в страна. У нас над 322 000 души почистиха повече от 2500 мръсни зони и над 530 незаконни сметища в националната акция на 12 май 2012-а. Само в Царево бяха събрани повече от 900 чувала с отпадъци, над 80 автомобилни гуми и над 25 кубика други отпадъци. В гр.Ахтопол се събраха 230 чувала с хартия, найлон, пластмасови отпадъци и други с общо тегло над 2 тона. Като цяло в Община Царево се събраха 1500 чувала битови отпадъци.

 

 

Всички, които искат да се включат в кампанията, могат да го направят като почистят прилежащите площи около домовете си или се включат в следните сборни пунктове на 20 април 2013г., с начален час 08:30 ч.:

 

Входна артерия на гр.Царево („Детелината”) – отговорник Тодор Върбанов, Петър Недялков и Стела Костадинова

Старата Автогара – отговорник Руска Терзиева

Бензиностанция „Петрол” – отговорник Тодор Янев и Плумка Митрева

Ул.”Папия” – отговорник Недялка Стоянова

Кв.”Мандрата” – отговорник Стоян Милев

Българо – германски център – отговорник Тодорка Ламбова и Мара Пенчева

 

 

Места за почистване:

– Боровата гора зад стадиона

– кв. „Мандрата” и „Белият бряг”

– кв. ,,Василико” по пътя за плаж „Нестинарка” и зелените площи до „Малък плаж” под църквата

– Района от моста на стария завод до кв.”Василико”

– Оборка от двете страни на пътя Царево – депо строителни отпадъци м. „Рогачка”, районите около пътен възел „Детелина”, бензиностанция „Лукойл” и районите на пречиствателната станция и гробищен парк

– Района зад бензиностанция ,,Петрол’’ и крайпътните артерии на път Царево – к-г ,,Арапя’’

– Попски плаж  и района около него

– Път Царево – Бродилово

– Района около Централен плаж гр.Царево

– СОУ ,,Никола Йонков Вапцаров’’ с отговорник Таня Георгиева ще почистват района на ЗМ ,,Устие на р. Велека’’ и Боровата гора до стадиона

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук