14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Царево спасява положението с корабчето за острова

В Царево ще се прави туристическото корабче за остров „Св. Анастасия“, след като стана чсно, че досега спрягания изпълнител – „Бургаски корабостроителници“ е обявил несъстоятелност. Към момента бургаското предприятие е декласирано от първото място, което спечели на обявената обществената поръчка.

„Първоначално обявихме като победител корабостроителницата, като в законоустановения срок ги поканихме да представят нужните документи с цел подписване на договор. Те не можаха да ги съберат и след това комисията по избор обяви вторият участник за победител „Стъклопалст” – Царево” и им отправихме покана да предоставят документи за подписване на договор” каза зам.-кметът по финансовите въпроси в община Бургас, Красимир Стойчев.

По думите му, от фирмата са съобщили, че исканите документи ще бъдат предоставени до дни. „Също сме обезпокоени от това, което се случва в корабостроителниците. При масови уволнения те трябва да уведомяват също и общината“, допълни Стойчев. Пред Агенция „Фокус“ той заяви, че е възложено на отдел „Местни данъци и такси” да изготвят справка за дължимите данъци от страна на корабостроителницата към община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук