9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Царево – столица на младежкия бг рок

Три бг рок банди ще се вихрят на осмото издание на Младежкия фестивал „Жреци на музите” на 23 август в Царево. „Soulsburn”, „Electric Dragon”и „Crashbrake” ще зарадват почитателите на по-твърдия саунд с най-култовите си парчета.

eldragon1В 19.30 на сцената на централния площад в Царево ще се качат Soulsburn. Фестивалът ще бъде дебют за създадената тази година група, определяща стила си като Hard’n’Heavy. Вокалистката Ефи и компания ще подгреят публиката с авторски парчета и кавъри.

Българската нинтендо-пънк група „Electric dragon” е втората група, която ще участва в рок събитието. Те са известни с уникалния си стил, който те наричат „8-bit nintendo punk“. Звукът им по-общо се вписва в жанра electro-rock и съчетава елементи на electro, punk-rock, rap и chiptunes. Групата ,освен в България, се радва на фенове от САЩ, Канада и Русия. Зад гърба си имат издадени независимо 2 албума, 1 EP и няколко сингъла. Антикомформистки текстове и музика с послания за независимост, за освобождаване от авторитети и здраво експериментиране – това са Electric Dragon.

Хедлайнерите на вечерта ще бъдат Crashbrake– метъл група с хип-хоп вокали, която често наричат „Българските „Рамщайн”. В бандата са четири момчета, които залалагат не само на музиката, но и на визията, на сценичното шоу. Според тях хората ходят на концерти не само за да слушат, но и да видят нещо различно и атрактивно. Феновете им са шарени – от почитатели на тежкия метъл до хора, които не харесват този стил, но симпатизират на бандата заради специфичната музика и сценичното шоу, които правят. Музикантите обичат да изненадват публиката си, което феновете със сигурност ще усетят.

До момента на традиционната рок вечер в рамките на фестивала са свирили родните банди „Габана”, „Докторс Гого Бенд”, „Бодра смяна”, „Egodraft”, „Maze”, „DSOL”, „Artmospheric Band”, „Rocco e Freddy”, „Gunpowder”, Коцето Калки, Paper Wings , Летците , Acoustic Corporation, Bright Sight, Hellrider , S.D.X., както и македонците „Eye Cue” и „Bad Memory” от Сърбия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук