12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Царево ще бори бедствията с доброволчески отряд

С решение на Общински съвет – Царево се създава Доброволно формирование към общината за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари, извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

В нея ще членуват 10 доброволци. На  електронната страница на Община Царево беше публикувана обява за условията за участие, необходимите документи и срокът за подаването им, информират от Черноморската община. След изтичането на обявлението в администрацията пристигнаха девет заявления.

След проверка и обсъждане на представените документи, комисията констатира, че всички 9 кандидати за доброволци са представили необходимите документи и отговарят на условията за участие в доброволното формирование.

Шестима от кандидатите са от Царево, двама от Ахтопол и един кандидат от Синеморец. Всички ще сключат граждански договор с Община Царево. Доброволците ще получават възнаграждения за участието си в мероприятия, които са регламентирани от Закона за защита при бедствия. Средствата за възнаграждение и осигурителните вноски на доброволците се поемат от държавата. Също така ще им бъде осигурено обучение, застраховка срещу злополука и екипировка.

След успешно преминаване на обучението членовете на доброволните формирования ще могат да се включват в спасителни акции и да изпълняват основни дейности по защитата на населението.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук