7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Цацаров застана зад гърба на Михаил Цонков /видео/

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви днес, че няма законова възможност да се екстрадират 4-мата български граничари, обвинени от Тежкия наказателен съд в Турция в убийство на турски рибар в Черно море. Граничният полицай Михаил Цонков  беше оправдан на две съдебни инстанции, а Европейския съд за правата на човека се е произнесе, че се касае за нещастен инцидент. Европейска заповед за арест на в случая  е неприложима, тъй като Турция не е член на Европейския съюз. Днес Михаил Цонков  и тримата му колеги бяха запознати със становището на прокуратурата.

Росен Кожухар – адвокат на Михаил Цонков  Категорично  е становище на българската съдебна система , че в своите действия те не са извършили закононарушение , тоест действията са били абсолютно правомерни , което обстоятелство  е намерило своето отражение в постановените още преди 9 години съдебни актове и което становище е изцяло потвърдено с решението на Европейския съд в Страсбург

Михаил Цонков – Новината  е добра . Радвам се , че нашата държава като институции  и компетентни органи застанаха не зад нас, а направо пред нас , което ни дава надежда. Какво ви увериха? Увериха ни, че няма да ни екстрадират и че няма  да се предприемат някакви подобни мерки.

Николай Петков- Лично аз се чувствам спокоен и следствие на уверението ,което получихме сега от главния прокурор в лицето на държавата , която стои зад нас аз се чувствам спокоен.

Живко Петков:  Естествено, че се надявамe на оневиняване ..снемане на обвиненията

Николай Костов : Ние винаги сме били спокойни , не сме се съмнявали в държавата .Просто сега ни беше официално обявено. Че освен зад нас тя ще застане  и пред нас, което  е важно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук