12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Цачева пак е шеф на парламента

Депутатите избраха Цецка Цачева за председател на 43-то Народно събрание на първото си заседание днес. Цачева събра 219 гласа „За“ и само 12 „Против“. „Вчера направих предложение на Михаил Миков за председател на парламента, той отказа, защото това е решението на партията им.Днес от името на ГЕРБ предлагам Цецка Цачева за председател на Народното събрание“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

цецка цачева менда стонова

Освен кандидатурата на Цецка Цачева в пленарната зала нямаше други предложения.

Ангел Найденов от БСП обяви, че партията ще подкрепи предложението, направено от ГЕРБ. Ще го подкрепим не само заради резултатите от изборите и заради личностните качества, опит и умения на Цецка Цачева. Ще подкрепим кандидатурата и като едно разбиране за необходимостта от знак за нови взаимоотношения в 43-тото НС. Ново поведение, което напуска враждебността, поведение което не включва първосигналната агресия.

 Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч. Завършва задочно право в Софийския университет „Св. св. Климент Охридски“. Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел и секретар на първичната партийна организация на БКП. От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук