15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Цветанов: Престъпността ще бъде смачкана, очаквайте добри операции

С последната операция „Всичко коз“ и останалите полицейски акции държавата  показа, че е над престъпността и тя ще бъде смачкана. Това каза в Бургас министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. На въпрос какви структурни промени  предстоят в министерство, вътрешният министър отговори, че няма да допусне поредните експерименти в системата на МВР, защото служителите са се уморили от непрекъснатите промени.

Относно предстоящите полицейски акции, Цветанов каза, че в момента се провежда поредната операция във Варна, под кодово име „Пеперудите“, която е насочена срещу сводници и проститутки. Задържани са 27 проституиращи момичета.

Въпреки че командированите полицаите в Слънчев бряг са с 100 по-малко, Цветанов заяви, че се търси максимална оптимизация в условията на криза, но тя няма да бъде за сметка на сигурността на туристите. Предвижда се български и гръцки полицаи да работят съвместно по подобие на сътрудничеството с Румъния.

По повод изказването на бившата червена депутатка Татяна Дончева, че министър Цветанов притежава тефтер с компромати за съдии и по този начин ги притиска, за да решават определени  дела , вътрешният министър отговори, че не си заслужава да се отговаря на „хора без ценности“. За корупцията сред магистратите обаче той даде примери с социалния статус на определени съдии и придобитите им имотите край морето, както и  издаваните неприемливи присъди, които не съответстват на тежестта на престъплението.

В материала са използвани и въпроси на други медии

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук