21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Цветан Цветанов в Поморие: Единствено в програмата за управление на ГЕРБ се говори за развитие на туризма

Единствено в програмата за управление на ГЕРБ се говори за развитие на туризма – в програма на БСП дори не се среща думата „туризъм“. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с жители на Поморие. „Какво по-хубаво от това в Бургаска област да има повече туристи през предстоящия летен сезон. Нека да отчетем , че за миналата година имаме най-високите нива на посещаемост на туристи в страната ни от 1992 година насам. Осем милиона туристи посетих а страната ни.  Само преди три месеца нашият министър на туризма Николина Ангелкова беше в Русия, направи среща в Москва с министъра на туризма и се договориха за 2017 година, за този нов туристически сезон, да има около 40% увеличаване на този поток. Това са политиките и реалните неща, които могат да доведат до увеличаване на доходите , да доведат до повече приходи в бюджета , за да можем действително да увеличим и пенсиите на българските пенсионери”, посочи Цветанов . По думите му опонентите на ГЕРБ са агресивни, говорят неистини, една лъжа повторена десет пъти, някои е приемат като истина.

Нашата роля е да противодействаме на този популизъм. Може да ги попитате ще променяте ли плоския данък. Те обещават, че ще опрощават лихвите по кредите , те обещават, че ще има безплатно здравеопазване , те обещават ,че ще увеличават социалните помощи и социалните възнаграждания, но не казват най-важното от къде ще дойдат тези пари . Докато ние даваме реалните решения , за да можем да създадем повече работни места , да имаме икономически ръст.”, заяви Цветанов

По думите му със завършването на магистрала Тракия се дава възможност за инвестиции в региона и възможност за туристически поток, който да идва до Поморие, за да има повече приходи в общината .

Цветан Цветанов посочи, че основният акцент в програмата на ГЕРБ е образованието – дуалното, професионалното образование . ГЕРБ имат решение как делегираните бюджети да бъдат преструктурирани , за да може да не се закриват училища в малките населени места. ГЕРБ предлагат през 2017 година ще бъдат назначени 1000 полицая за охрана на обществения ред, въвеждане на видеонаблюдение , развитие на спорта , така че децата да бъдат откъснати от вредното влияние на наркотиците и да се намали агресията в училищата с изграждане на спортни салони във всяка едно училище.

Кметът на Поморие Иван Алексиев благодари на водачът на листата на ГЕРБ за Бургас Ивелина Василева, че в качеството си на министър на околната среда и водите е помогнала водният цикъл на Поморие да стане факт и да се модернизира пречиствателната станция в града .

„Ивелина Василева е най-успешния министър в правителството на Бойко Борисов . Много разчитаме пак на вас защото ни предстои да реализираме втория етап от водния цикъл на Поморие.” По думите на Ивелина Василева това е бил един от най-тежките проекти , но с неговата реализация е обезпечено развитието на туризма в региона и чисто море.

„Туризмът е ключов сектор, затова за нас топ приоритет е изграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг. Всички процедури са в достатъчно напреднал етап, за да може когато поемем управлението да изградим този път. Предстои изграждане на колектор в Ахелой , за да се върже към пречиствателната станция и изграждане на ВиК мрежа в Каблешково.”

Жителите на Поморие имаха възможност да разговарят още със зам.-председателя на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов и кандидата за народен представител и областен ръководител на партията Димитър Бойчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук