14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Цвета Караянчева е новият председател на Народното събрание

Цвета Караянчева стана шеф 44-то Народно събрание след като Димитър Главчев подаде оставка. Тя бе избрана с абсолютно мнозинство на днешното парламенто заседание. След като положи клетва като председател Караянчева благодари за избора на депутатите и честат, която са й оказали с номинацията от нейната парламентарна група.

„Ще работя така, че всички да се чувстваме равни“, каза тя. Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов я определи като достойна кандидатура и отбеляза, че през всичките години като народен представител тя винаги се е справяла със съответната законодателна дейност и е давала добри предложения за решения в дадени ситуации.

Цвета Караянчева е депутат в 41-вото, 42-ото, 43-ото НС, а в 44-ия парламент е зам.-председател. Избирана е от 9-и МИР в Кърджали.

До цялата ситуация се стигна, след като Димитър Главчев отстрани от заседание лидера на БСП Корнелия Нинова и депутата от левицата Антон Кутев. На свой ред социалистите внесоха подписка с искане за предсрочно освобождаване от поста на председателя на парламента и обявиха, че няма да участват в заседания, докато това не стане факт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук