18.2 C
Бургас
вторник, май 14, 2024

Центърът по спортна медицина поема лечението на деца с увреждания

Единственият общински Център по спортна медицина Бургас работи активно и капацитетът му е почти запълнен. Звеното бе открито през миналата година в кв. „Меден рудник“. Сега местната администрация предприема действия за развитие на спортната медицина. В бюджета за тази година са заложени средства за разрастването на рехабилитационното звено.

„Продължаваме да работим много упорито, както е заложено и в бюджета върху Спортния диспансер, за да може да поеме напълно лечението и на деца с церебрална парализа и други видове сериозни физически увреждания, които не могат да бъдат покрити напълно от здравната каса“, сподели заместник-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян.

Той уточни, че това ще бъде ангажимент на общината. На този етап все още няма програми, по които да бъде намерено външно финансиране за тези дейности. Към момента в центъра се лекуват успешно спортни травми и заболявания. Звеното разполага с редица уреди в помощ на спортната медицина, включително и със салон по лечебна физкултура, който намира широко приложение при различни заболявания. Специалистите са посрещнали и първите пациенти от чужбина.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук