13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Център за жертви на насилие отвори врати в Бургас

 Статистиката показва, че през последните години случаите на домашно насилие над жени, но в 10 % от случаите и над мъже, става тревожно голям. Заради деликатното положение на жертвите на подобен род посегателства, те рядко отиват да се оплачат в полицията. Превантивният център ще им предложи дискретност, внимание и реална помощ. Той е място, където пострадалите могат без притеснение да разкажат за болката си и да получат съдействието на квалифицирани специалисти. dsc_4349.JPGПомещенията за превантивния център са осигурени от Община Бургас, която ще заплаща и консумативите по тяхната поддръжка. Той разполага с приемна, стая за конфиденциални разговори и конферентна зала с 26 места. Санитарните му помещения са пригодени за ползване от хора с увреждания, а при входа е изградена рампа.

Ремонтните дейности и обзавеждането са дело на Областна дирекция „Полиция“-Бургас. Асоциация „Деметра“ осигурява юрист, социален работник и психолог, които ще обслужват центъра.

В него ще се консултират жертви на домашно насилие, ще се разработват и изпълняват проекти и програми за превенция на насилието и престъпността, войната по пътищата, наркоманиите. Кметът Николов заяви, че ако гражданите проявят интерес към услугите, предлагани в центъра, в Бургас ще бъдат открити и други такива, като вторият най-вероятно ще е в к-с „Меден рудник“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук