14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Център за хора с ментални увреждания в бившия Отрезвител

Нов Дневен център ще предлага грижа за хора с ментални увреждания в Бургас. В него специалисти ще работят за социалната рехабилитация на хората с тази диагноза, информираха от Общината. Центърът ще се намира на втория етаж в сградата на бившия Отрезвител. Там предстои да бъде извършен основен ремонт. Впоследствие ще бъде доставено обзавеждане и специализирано медицинско оборудване.

Проектът се нарича „Развиване на нови услуги в Дневен център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства на територията на община Бургас“. Стойността му е 350 000 лева, осигурени по Норвежкия финансов механизъм.

Една от основните цели на проекта е да помогне за намаляване на социалната изолация на хората с ментални увреждания. Доказано е, че когато останат сами и необгрижени, състоянието им се влошава. Така те могат да станат опасни за себе си и за околните. Ще се работи много и с техните семейства, за да се научат как да помагат на психичноболните си близки у дома.

В дневния център ще се предлагат различни видове терапия. Предвижда се той да обслужва около 30 пациенти на възраст между 18 и 65 години. За тях ще се грижат обучени медицински специалисти и немедицински кадри: психиатри, психолози, социолози, здравни медиатори, санитари, общо 35 на брой.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук