13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Циганско лято и рестарт на сезона в Бургас

Циганско лято даде рестарт на сезона и върна спасителите на плажа. От вчера Северната ивица в Бургас отново стана охраняема зона. Наемателят на плажа Атанас Атанасов разпореди морските спасители отново да се завърнат на работа, след като метеоролозите прогнозираха 30 градуса температура на въздуха през следващите дни. От фирмата-наемател „Бургас Бийч“ уточниха, че са взели решението на добра воля, въпреки, че ангажиментите й по Закон отпадат, след официалното закриване на сезона. Припомняме, че финалът бе обявен на 11 септември, след като броя на туристите спадна до 30 на сто. По същото време бе закрит сезонът почти по всички плажове по българското Черноморие. Северната ивица в Бургас е единствената, която повторно го „открива“.

Професионална машина е ангажирана днес да почисти от водорасли целия плаж, съобщиха от „Бургас бийч”. Според Атанасов акцията ще приключи за 5-6 часа. Допълнително е наета и бригада, която е започнала паралелно почистване на ивицата на ръка. Причината за спешните мерки, е че топлото септемврийско слънце, благоприятните температури на морската вода и въздуха доведоха на плажа в Бургас стотици плажуващи да събират слънчев загар, които дадоха втори старт на летния сезон.

Наемателят на плажа Атанас Атанасов увери, че през топлите есенни дни ще се поддържа чистотата и ще осигуряват възможно най-добрите условия за посетителите на плаж „Бургас – Север”. „Плажът е готов да приема плажуващи. Екипи на фирмата ще се грижат за сигурността, безопасността и комфорта на посетителите на Северния плаж. Времето ще бъде много подходящо за плаж. Който не е успял да се насити на морето по една или друга причина, тази седмица може да го направи, заявиха от „Бургас бийч”. От ръководството й припомнят на посетителите да бъдат особено внимателни и да спазват всички инструкции на спасителите. От „Бургас бийч” честитят в аванс Международния ден на туризма- 27 септември на всички свързани с тази сфера и пожелават успех!

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук