13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Цигари в тайници на 5 леки коли откриха митничарите на Лесово

Контрабандни цигари в тайници на пет леки автомобила  с българска регистрация откриха митническите инспектори на Митнически пункт /МП/ Лесово при извършените рутинни проверки  

през последните два дни. Иззети са 11 000 къса /550 кутии/ цигари без акцизен бандерол от различни търговски марки. Те са били укрити във фабрични кухини по купетата на автомобилите и в седалките. И петте коли са влизали в страната от Турция през тъмните часове на денонощието. Издадени са 5 акта по Закона за митниците, като всички нарушители са с адресни регистрации в гр. Ямбол и областта.

Други 2 000 къса /100 кутии/ контрабандни цигари с надписи „For duty free sale only” са открити в двойно дъно на хладилник в шофьорската кабина на ТИР с чуждестранна регистрация, който е пътувал от Турция за Румъния през България. Нарушителят е шведски гражданин с инициали О.А.

Общо шест опита за контрабанден внос на цигари от Турция в търговски количества са пресечени от митническите инспектори на Лесово от началото на седмицата. Иззети са 13 000 къса /660 кутии/ цигари без акцизен бандерол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук