18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Цигуларят Мичо Димитров с уникален концерт в Гранд Хотел Поморие

Концертмайсторът на Холандския радио – филхармоничен оркестър Мичо Димитров изнесе уникален концерт снощи- 15 юли в една от изисканите зали на Гранд Хотел Поморие .Музикалният виртуоз изпълни призведения на Льоклер, Г. Форе, Г.Златев-Черкин и С. Франк  с много чувство и пренесе емоциите върху многобройната публика.picture-449.jpgАкомпаниментът на пианото беше изпълнен от Виолета Попова. В своята изпълнителска практика инструменталистката има десетки концерти с именити наши и чужди солисти по света. Повече от 30 години тя и Мичо Димитров градят своето съвместно сътрудничество и поднасят произведенията си с много любов и перфекционизъм. Това пролича и на концерта в петзвездния комплекс.

Световноизвестният цигулар е музикант с разностранна творческа кариера – солист, концертмайстор, ръководител на камерен ансамбъл и лауреат на множество международни конкурси.

Живее и работи в Холандия повече от 20 години, но всяка година идва в родината, за да се срещне с любимата си публика.Гостуването му в Гранд Хотел Поморие беше част от програмата на „Яворовите дни“ в Поморие.

През тези 3 дни поморийци имат невероятната възможност да се насладят на изкуството в различните му превъплъщения и форми, а Гранд Хотел Поморие за пореден път доказа, че в негово лице изкуството и културата има силен партньор. picture-441.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук