13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Чакат втората проба от водата на централния плаж в Лозенец

В понеделник трябва да стане ясно дали централният плаж в Лозенец ще отвори за туристи, след като бъде взета втората проба на водата. В четвъртък Министерството на околната среда и водите съобщи, че на тази ивица е установено замърсяване на морската вода, причинено от заустване на непречистени отпадни води от канализационната система през аварийния изпускател на входната шахта на пречиствателната станция.Лозенец

Според специалистите поглъщането на тази вода може да доведе до стомашно-чревни проблеми.

Не е отсега този проблем, сподели софиянец, който в момента е със семейството си в Лозенец. Причината е, че пречиствателната станция е строена за много по-малък капацитет и когато курортът се претъпка, тя не издържа. Капацитетът е за 3000 души, а през летния сезон хората в Лозенец са в пъти повече. Сега куротът бил пълен предимно с българи.

Ден след съобщението за замърсената вода голяма част от тях се преместили на другите три плажа Туристи обаче са възмутени, че в деня на съобщението на МОСВ дори спасителите на централния плаж не знаели за проблема. Как действа нашата администрация., и на плажа ли да ходим с таблети, за да четем какво се случва и да имаме информация, негодуват почиващи.

24chasa.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук