12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Чакат гости от Русия за състезание по Аджилити в „Крайморие“

Състезание за кучета защитници ще се проведе тази събота в рамките на Киноложката изложба, която се провежда в кв. „Крайморие”. „Куче за защита” е изцяло нова надпревара, отбеляза на среща днес, председателят на Българския републикански киноложки съюз и съпрезидент на Световния киноложки алианс за Източна Европа, Аврам Петков.

По думите му, идеята за подобно състезание е на украинските кинолози -Александър Василенко и Владимир Кисел, който е съпрезидент по спорта към Алианс Изток.

Тази събота стопаните и техните четириноги ще имат любопитна надпревара по танци. До момента са проведени три изложби, както и образователна дискусия за млади съдии, които са членове на киноложкия алианс. Петков, увери че мероприятията са преминали при безупречна организация и допълни: „Чакаме да дойдат още колеги от Русия и ако се събере отбор може да направим и състезание по аджилити.”

Аджилити е спортно състезание, при което кучетата преминават различни препятствия като минаване през тунели, на слалом, преминаване през люлка, прескачане на пирамида и др.Ако не се съберат достатъчно участници за състезанието този вид ще бъде само демонстрация за гостите, каза още Петков. Домашните любимци оценяваха квалифицирани съдии от Египет, Испания, Италия, Украйна, Молдова, Беларус и България. За втори „Европейският шампионат“, включен в програмата на изложбите, ще е с ранг на кръг от „Световна купа 2014″.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук