25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Чакат 10 000 души за празника пред общината

На Никулден – 6 декември, град Бургас отбелязва празника на града. Св. Николай Чудотворец е нашият патрон и закрилник. Той е закрилник не само на града ни, но и на рибарите, банкерите и всички именници. Това каза Димитър Николов – кмет на Община Бургас.

„По традиция, Община Бургас ще организира на три места, да се раздава безплатна риба, рибена чорба и вино. Всичко това ще се състои в центъра на града, в комплекс „Меден рудник”. Ще има изключително богата, културно-музикална програма, редица изложби. Специално тази година, ще има ретроспективна изложба на романтичния Бургас от 30-те години на миналия век, затова как тогава се е празнувал празникът, какви са били емоциите на хората, начинът им на живот”, каза още кметът.

Празникът започна с водосвет. В момента се провежда и тържествена сесия на общинския съвет, където ще бъдат обявени почетните граждани на Бургас. „Ще има шествие с поднасяне на цветя и хвърляне в морето, в знак на почит на загиналите моряци. Има и традиционна изложба на бургаските художници, ще открием къщата-музей „Георги Баев” и ще има много музикални събития. Всяка година се увеличава числото на нашите съграждани, които споделят празника и тази година очакваме около 10 000 души”, допълни Димитър Николов.

Агенция „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук