12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Частните охранители празнуват професионален празник на 11 ноември

 Частните охранителни фирми у нас ще празнуват за първи път своя професионален празник на 11 ноември, когато Православната църква отдава почит на свети Мина. Свети Мина е войн, пазител и покровител на семейството. Затова този ден е избран и за празник на частните охранители у нас. Фирмите, които предоставят физическа охрана и охрана чрез СОТ, каквато е „3С СОТ Бургас“ ООД са си поставили за цел да пазят семейството и неговите членове, имуществото и бизнеса на своите клиенти.

Професията „охранител“ е официално призната и инициативата за обявяване на празник за нейното честване показва отговорно отношение към самата професия от една страна, а от друга – е заявка за издигане на авторитета на охранителния бранш като цяло. Към момента у нас има над 1 170 лицензирани частни охранителни фирми. Звената за самоохрана са над 2 800. Към 31 март т.г. охранители на трудов договор са 14 200 като 1 100 от тях са жени. Въоръжената охрана е 6 400 души. Датата 11 ноември е избрана за Ден на охранителя след допитване до членовете на  НАФТСО. Това е браншова организация, която обединява охранителните фирми в страната. В нея членува и бургаската „3С СОТ“ ООД. Предложението на НАФТСО за обяване на празника на свети Мина за Ден на охранителя е одобрено с решение на Министерски съвет. В последните години се забелязва тенденция за добро взаимодействие между МВР и частните охранители в посока на все по-успешно опазване на имуществото на физически и юридически лица, на обекти от критичната инфраструктура, превоз на ценни пратки и товари, осигуряване на масови мероприятия. Частната охранителна дейност е част от превантивната система за противодействие на престъпността и подпомага укрепването на обществения ред и сигурността в страната.

До Ръководството на НАФТСО

                                                                  До всички колеги

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ОТ ПЕТКО ИВАНОВ

УПРАВИТЕЛ НА „3С СОТ БУРГАС“ ООД

За мене е особена чест и удоволствие да поздравя от свое име и от името на „3С СОТ БУРГАС“ ООД всички колеги по случай професионалния празник на българския охранител 11 ноември – деня на християнския светец и войн-пазител на семейството Св. Мина.

Макар и с кратка история, честването на днешния ден е прекрасен повод да направим равносметка за изминатия от частния охранителен бизнес път, който без съмнение е извървян с чест и достойнство от всички нас. Постигнатите през годините резултати и успехи са основание за заслужено самочувствие и гордост, защото днес частната охранителна дейност зае полагащото й се място в противодействието срещу престъпността, укрепването на обществения ред и сигурност в страната, както и най-важното – опазване на имуществото на гражданите.

Споделям разбирането, че работата на хилядите охранители е не само изключително отговорна, но и натоварена с пределно много очаквания. Затова съм убеден, че дължим на българския охранител повече от декларирана съпричастност и признание за неговата всеотдайност и висок професионализъм.

Ползвам се от празничния повод, за да благодаря на всички служители на „3С СОТ БУРГАС“ ООД за показаните високи качества, всеотдайно отношение и доблестно изпълнение на поставяните задачи. Благодаря Ви, че запазихте авторитета на фирмата, независимо от трудите условия, в които нерядко тя осъществяваше своята дейност.

Още веднъж уважаеми колеги и охранители, Честит празник! Пожелавам на Вас и семействата ви крепко здраве, висок дух и енергия във всеотдайната Ви работа и нека Св. Мина бди над всички нас!sot-brgas.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук