13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Частни превозвачи подготвят официално запитване за пътя Бургас – Слънчев бряг

Частни превозвачи подготвят запитване за това дали ще бъде ремонтиран пътят Бургас-Слънчев бряг до лятото, съобщи Стоил Панев, собственик на частна транспортна фирма в Несебър, цитиран от „Фокус“. По думите му, запитването ще бъде подкрепено от подписка от автобусни фирми, таксиметрови шофьори и граждани. Панев добави, че подготвя среща с кмета на Каблешково, за да го запознае с проблема.

път Бургас-Слънчев бряг

Той каза още, че вероятно запитването и подписката ще бъдат официално входирани в МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура”. Панев уточни, че притесненията на хората са за лошото състояние на отсечката Каблешково- Ахелой.

„Пътят е много разбит. Ние поддържаме линията Слънчев бряг- Бургас през Каблешково. Разбиват ни се автобусите. Постоянно правим големи преразходи за авточасти. Бяха отделени 4 млн.лв., но явно заминаха за други неща и въобще не се споменава, че ще се ремонтира пътят, а идва сезонът. Освен това поради ремонт на автогара „Юг” спираме на автогара ‘Запад”. На нас времето ни е ограничено. Като сложим пътят до автогара ’Запад” и лошата инфраструктура ще започваме да закъсняваме за разписанията”, каза още Панев.

Той заяви, че няма да има протест. „Ние не сме против никого. Протестът вече е срещу някого. Ние не искаме да се конфронтираме с никого, а да караме по хубав път”, каза Панев. Той бе категоричен, че няма да има увеличение на цените на билетите и картите по линията Бургас-Слънчев бряг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук