21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Час напред в 3 през нощта

В неделя (27 март) преместваме часовниците с един час напред. Въвеждането на лятното часово време става точно в 3.00 часа в последната неделя на март. Обикновено първите дни след смяната на времето човек изпитва трудности с наспиването и организмът трудно привиква към новото часово време. 

По тази причина следва да се ядат повече плодове и зеленчуци, да се спортува повече и да се ляга по-рано, за да може организмът по-лесно да приеме смяната на режима, съветват специалисти.

Преминаването от зимно към лятно часово време и обратното не води до обостряне или отключване на хронични заболявания, смятат лекарите. Идеята за лятно часово време за пръв път се въвежда на практика от германското правителство по време на Първата световна война в периода 30 април – 1 октомври 1916 г.

Скоро след това Великобритания последва примера, като в началото въвежда лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 г. Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 година. От 1999 лятното часово време продължава до четири часа в последната неделя на октомври, когато часовникът се връща с един час назад.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук